Beschrijving
De kunstenaar in Rob Møhlmann ontwaakte op 16-jarige leeftijd, maar kreeg van huis uit geen kans. Op z’n 21e ‘ontsnapte’ hij aan het strenge ouderlijke gezag en trok hij naar Amsterdam met 750 gulden en de schildersezel van zijn grootvader. Hij ontwikkelde zich geheel op eigen kracht tot een bijzonder realist in een tijd dat realistische schilderkunst was doodverklaard. Desondanks bleef hij deze kunstvorm trouw, verdedigde haar waar hij kon, en richtte er zelfs een landelijk platform voor op: Museum Møhlmann. Ook op eigen kracht.
Rob Møhlmann (1956) is onlangs 65 jaar geworden en wilde met 3 verschillende tentoonstellingen en 3 boeken nog eens terugkijken op zijn leven tot dan toe. Dat leven kreeg in 2010 een scherpe knauw toen zijn lief en muze Laura overleed. Drie jaar later stopte hij definitief met schilderen en koos voor zijn museum. Sindsdien beschouwt hij dat als zijn ‘nieuwe kunstwerk’ waaraan hij onvermoeibaar verder bouwt. Dat uit zich niet alleen in aanpassingen en verbouwingen maar ook in bijvoorbeeld een veelzijdige collectievorming. En dat nog los van de vele publicaties (60 sinds 1981) en tentoonstellingen (80 sinds 1998). Een flink deel van dit boek gaat over die ‘andere-werken-dan-kunstwerken’, maar hebben weldegelijk alles met kunst en haar voorbestaan te maken. En met werk, want eer dromen werkelijkheid worden…
Dit boek vormt deel 1 van een 3-delige serie, waarbij elk deel stoelt op een autobiografisch gegeven: Leven-Geboortejaar-Handicap
Omvang: 120 bladzijden.
Formaat: 28 x 24 cm.
Illustraties: vele, in kleur.
Talen: Nederlands
Uitvoering: harde band, gebonden.
Uitgeverij: Museumuitgave Museum Møhlmann, Appingedam.
ISBN: geen.
Oplage: beperkt, slechts 600.